The Lamp Spa, Norrköping

large Spa pool avlång


Projektnamn: The Lamp Spa

Beställare: Magnentus

Byggherre: Magnentus

Byggnadstyp: Befintlig byggnad, tidigare verksamhet bank

Storlek: 1200m2


Bakgrund
Genom byggnationen av spaanläggningen The Lamp Spa i Norrköping fick en gammal banklokal nytt liv, där bankvalv förvandlats till yogarum och källaren till ett lyxigt poolområde. Anläggningen på 1200 kvadratmeter rymmer bland annat behandlingsrum, gym och gemensamhetsytor. Målet var att skapa Nordens finaste spa, vilket vi tycker dem har lyckats med.

Utmaning
Att installera nya ventilationslösningar i en befintlig byggnad, som dessutom ska bli ett spa, gjorde byggnationen till ett utmanande projekt. Exempelvis skulle pool och duschar placeras i källaren, vilket gjorde installationsjobbet komplicerat då utrymmet där var mycket begränsat. Ett stort fokus på färg, design och dofter gjorde dessutom att VentPartner fick arbeta extra tätt med arkitekt och övriga entreprenörer för att hitta optimala lösningar för såväl estetik som funktion.

"Att arbeta med ventilation i spaanläggningar är en stor utmaning. När det gäller fuktiga miljöer är ventilationen väldigt avgörande, så det gäller att ha en bred teknisk kunskap och ännu mer kreativitet, säger Kristoffer Stralström på VentPartner".

Resultat
The Lamp Spa tog cirka 2 år att omvandla från bank till spa, och resultatet har fått mycket positiv respons av både besökare och personal.

”Jag har jobbat inom branschen i över 20 år, och vet hur fuktiga miljöer kan ställa till det för personalen. Inomhusklimatet som skapats av de nya ventilationslösningarna har haft en stor positiv effekt på de anställdas mående. man orkar hålla energi uppe hela dagen och man klarar av att serva kunderna på ett bättre sätt, säger spachefen Nerma Macak."


För mer information:

Kristoffer Stralström, Projektutvecklare på VentPartner i Östergötland | 072-33 90 02

Bilder: Upplev Norrköping / VentPartner